Tietoa DivarinurkastaTarina Nurkasta


Divarinurkka on pieni, harrastepohjainen vanhojen kirjojen myyntipiste Rauman vanhassa kaupunginosassa.

Pääasiallisesti osoitteessa toimii kuvataiteilijan työhuone sekä näyttelytila, mutta yksi huone on omistettu käytettyjen kirjojen esittelylle ja myynnille.

Tarjolla verkkokaupassa on tällä hetkellä reilut tuhat  nidettä: romaaneja, tieto-ja kuvateoksia, taidekirjoja, dekkareita, lasten-ja nuortenkirjoja, scifiä sekä sarjakuvia. Tarjolla on myös runsaasti Raumaa, sen historiaa ja lähiympäristöä käsitteleviä kirjoja.

Koska kyseessä on lähinnä harrastukseni, ja koska myynti-sekä varastotilat ovat erittäin rajalliset, en ole lähtenyt haalimaan kovin suurta teosmäärää. En myöskään kykene ostamaan suuria kirjaeriä, joten keskityn hankkimaan lähinnä yksittäisiä teoksia. Olen kyllä kiitollinen lahjoituksista, joita olenkin saanut runsaasti.

Läheskään kaikkia saamiani kirjoja en valitettavasti voi laittaa myyntiin, mutta huolehdin siitä että ne pääsevät tavalla tai toisella kierrätykseen, eivätkä joudu kylmästi kaatopaikalle tai paperinkeräykseen, mikä olisi hyvin surullista.Kokoelman kriteerinä on lähinnä oma makuni. Pääasiallisesti olen pysytellyt klassikkolinjalla, on sitten kyse koti-tai ulkomaisista romaaneista, tietokirjoista, elämäkerroista tai sarjakuvista. Uusia tai uudehkoja bestsellereitä minulta ei löydy, elleivät ne ole esimerkiksi Nobel-tai Finlandiavoittajia tai vastaavia merkkiteoksia. Sarjakuvian osalta olen keskittynyt lähinnä albumeihin, joskin joitain vanhempia sarjakuvalehtiä on tarjolla.

Olet tervetullut myös käymään paikan päällä Vanhassa Raumassa tutustumassa kirjoihin sekä taiteeseeni (ks. yhteystiedot).


Mika Honkanen

"Kaunista turhuutta"